Ansatte

Njård Fekting har landets største trenerstab med nærmere tre årsverk, to fulltidsansatte og flere fektetrenere på deltid.

Hovedtrener eller Maître d'Armes, som det heter i fekting, er Frederic Roqueta. Han ble hentet til Njård i 2015 for å utvikle Njård Fekting som Norges ledende fekteklubb. Han har mer enn 20 års erfaring fra fekting og har ledet Fribourg fekteklubb med gode resultater. Han har også ledet utviklingsprosjekt med det sveitsiske fekteforbundet hvor han har arbeidet med noen av verdens beste fektetrenere; først italienerne Angelo Mazzoni, Gianni Muzzio, og nå nylig, med den franske trener Hervé Faget. Disse trenerne har brakt frem noen av verdens beste fektere. Njård fektings styre er svært begeistret for han tiltredelse og tror det kan bety mye for bredde- og elitesatsing i Njård Fekting.

Anatoliy Herey er vår andre fulltidstrener. og er fra Ukraina (han har også Ungarsk statsborgerskap). Anatoliy Herey har lenge vært i verdenstoppen som fekter (kårde) for Ukraina. Ukraina er en av toppnasjonene i internasjonal fekting. Han startet sin internasjonale karriere i 2009, og har vunnet mange internasjonale medaljer som junior og i U23 klassen, og som senior har han gull i flere individuelle satellittstevner i verdenscupen. (Beograd 2011, Askelon i Israël 2012, Oslo Cup 2013), samt flere medaljer i verdenscupen. (Buenos Aires 2010, Rio 2016). Han har jevnlig vært topp 8 i verdenscupen de senere årene.  Han er Ukrainsk mester 4 ganger og har oppnådd mange medaljer i verdenscupen i lag i sin karriere med sitt land. Hans beste resultat er likevel verdensmester for lag for Ukraina i 2015/16  under VM i Moskva og 4. plassen i lagkonkurransen i kårde i  OL i Rio 2016. 

Herey kommer fra en familie med sterke fektetradisjoner. Hans far og onkel var fektere for Sovjetunionen, og hans far har drevet en fekteklubb i mange år. Han ønsker å bidra til å utvikle norsk fekting ved sitt engasjement for Njård. Herey vil inngå i vårt trenerteam og utvikle både yngre fektere og bidra i toppidrettsatsingen. Njård fekting er sikker på at Herey vil bidra vesentlig til å realisere klubbens sportslige planer. Hereys hovedoppgave blir å gi yngre fektere grunnleggende fekteferdigheter og bidra med toppidrettssatsingen i Njård fekting.  

Fredrik Backer var lenge en av våre fremste elitefekter, og har 15 års erfaring med fekting. Han er flere ganger norsk og nordisk mester, og har også oppnådd noen sterke internasjonale plasseringer. Han er Europamester for U23 klassen og har to bronse fra VM i fekting for junior. Fredrik har ansvar for kårdelektilbudet i Njård Fekting. 

Andre fektetrenere er Adam Flåten, Otthar Andreas Krohn, Bo Dahle som alle har fektet mange år og trener selv regelmessig med vår hovedtrener.Frederic Roqueta

Hovedtrener

mobiltelefon: 458 34 721

epost: frederic@njaard.no eller frederic.roqueta@gmail.com


Anatoliy Herey

Fektetrener på fulltid

mobiltelefon: 974 61 174 

epost: anatoliy@njaard.no

Fredrik Backer

Fektetrener:

Tlf: 455 16 394

Epost: fredrik@njaard.no

Otthar Andreas Krohn

Fektetrener

Telefon: 404 77 985

Epost: otthar.k@gmail.com

Adam Albrigtsen Flåten

Fektetrener

telefon: 414 46 069

Epost: adam-a-f@gmail.com

Bo Dahle

Assistent Fektetrener


Levert av IdrettenOnline