Prøv fekting - verdens raskeste sport

Av Njård Fekting

Fekting er en kampsport med blanke våpen og med godt beskyttelsesutstyr på en innendørs bane kalt piste. Den som treffer motstanderen først med en margin på en tyvedelssekund eller mer får poeng (støt). Internasjonalt fektes det i tre våpen; florett, sabel og kårde. Det er fekting med kårde, hvor hele kroppen teller som trefflate, som praktiseres hovedsakelig i Norge. Fekting er en trygg idrett med veldig få skader.

Det er en morsom kampsport med tradisjoner langt tilbake til middelalderen hvor dueller stod om makt og ære. Fekting utvikler konsentrasjon- og reaksjonsevne, mental styrke, kroppskontroll, taktikk, styrke, spenst og kondisjon. Med fekting utvikler utøveren tilstedeværelse i øyeblikket. Fekting passer like bra for jenter som for gutter da kraft ikke avgjørende, men snarere smidighet, hurtighet og tilstedeværelse i sekundet.

Fekting utvikler grunnferdigheter for andre idretter og det hele menneske med mange fordeler i det daglige liv. Fekting er miks av kampsport, sjakk og yoga. Fekting utvikler også disiplin og respekt. Det er strenge regler for oppførsel og en kultur for verdighet og høflighet.

Njård og norske fektere har også hevdet seg meget bra internasjonalt i fekting.


Begynn med fekting - kom til Njård Fekting

Njård fekting, Norges ledende fekteklubb har ledige plasser for nybegynnere og erfarne, for gutter og jenter. Vi starter nye kurs for nybegynnere i alle aldre, og for gutter og jenter hvert semester, som oftest uken etter skolestart.


Hvordan begynne?
Nybegynnere kan bare møte opp i Njårdhallen i kjelleren for å prøve fekting ved oppstart av nybegynnerkursene. Vi låner ut nødvendig utstyr det første året. Etterhvert forventes at utøvere kjøper eget utstyr som kan bestilles via Njårds butikk. Vi lar alle prøve noen treninger før vi forventer bindende påmelding.

Fekting er ingen kostbar idrett. Man betaler treningsavgift per semester og medlemskap i Sportsklubben Njård for ett år.


Hva tilbyr vi i Njård Fekting?

Njård fekting er en av Norges ledende fekteklubber. Vi tilbyr alle fektere, gutter som jenter mulighet til å drive en morsom idrett i et åpent og vennskapelig miljø. Klubben satser på både breddeidrett og toppidrett.

Selv om fekting fordrer og utvikler disiplin så legger klubben legger stor vekt på å utvikle vennskap og trivsel. Vi arrangerer stevner, fester og sommerleirer for klubbens fektere. Vi satser på god kommunikasjon med utøvere og foresatte.

De som vil satse mye blir også tatt hånd om. Vi tilbyr stipend, organiserer deltagelse i norske og internasjonale konkurranser, leirer og individuell oppfølging med leksjoner.

Njård fekting holder til sentralt på Oslo Vest i kjelleren i Njårdhallen (Makrellbekken T-bane stasjon). Men vi har også tilbud til fektere i Asker, i Bærum og på Berg skole for barn fra hele Oslo også. Alle er velkommen til Njård fekting.
.Levert av IdrettenOnline