Njård Fekting er Norges største fekteklubb; flest jenter, flest gutter.

Postet av Erik Storelv den 17. Jun 2017

Oversikten fra medlemsregistreringen i regi av Norges Idrettsforbund for 2016 utgitt av Norges Fekteforbund nå viser at det er 1375 aktive medlemmer i norsk fekting, og at 357 av dem er i Njård Fekting. Det er en økning på litt i underkant av 5 prosent.

Det gjør Njård Fekting til Norges suverent største klubb i antall medlemmer! Se statistikken i bildet under.


Nest største klubb er Bygdøy Fekteklubb med 219 medlemmer, mens Bergens Fekteklubb er nr. 3 med 201 medlemmer. Dette er de klart 3 største klubbene i Norge siden klubben som er nr. 4 er Stavanger Fekteklubb med 107 medlemmer. Men denne klubben i er sterk vekst.

Det er 369 jenter/kvinner som da representer 27% av medlemmene, hvorav og 102 av dem er i Njård.Det gjør også Njård Fekting til den klubben med flest jenter i Norge. Utfordringen er at 59 av dem er mellom 6-12 år. Det blir en viktig oppgave for Njård å ta vare på disse jentene, som i hovedsak har startet via kårdelek.

Njård Fekting er en klubb med mange unge medlemmer. Gruppen under 13 år representerer hele 65% av våre medlemmer! Det vil kreve høy kvalitet på vårt sportslige og sosiale tilbud for å ta vare på alle disse!

Derfor starter vi også 2 dedikerte kurs på fektesalen for å ta vare på de yngste.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Erik Storelv