Ofte Stilte Spørsmål om Fekting

Langt fra alle har erfaring med fekting, og at spørsmål stilles er ikke rart. Denne siden forsøker å svare å de vanligste spørsmålene nybegynnere har til fekting. 


- Gjør det vondt å bli truffet?

Nei, det skjer veldig sjelden!

Fekting er en kampsport hvor målet er å treffe hverandre, men det er svært sjelden det gjør vondt å bli truffet. Av og til får man et blåmerke her og der, men på grunn av det beskyttende utstyret gjør det sjeldent vondt. De minste fekterne (6-8 år). Bruker plastvåpen, og vi låner ut ekstra beskyttelseslater de som ønsker det.


- Hva koster det?

Nybegynnerkurs for barn koster kun 1490,- 

Ungdomskurs kosten 2900,-

Voksenkurs koster 3900,-

På alle kurs må man betale en årlig medlemsavgift på 400,- for de under 25, 650,- for de over 25, elller familiemedlemskap på 800,- i tillegg til treningsavgift.


- Får jeg låne utstyr?

Ja! På Njård får du låne alt av utstyr du måtte trenge. Vi ønsker å holde kostnadene nede så lenge som mulig, og oppfordrer til å kjøpe eget utststyr først etter man er en nokså erfaren fekter. 


- Når kan man begynne å fekte?

Hos oss tilbyr vi kurs fra det året barnet fyller 7år. Fektelek heter kurset for 7 til 9-åringer, og er et kurs med mye fokus på lek. På fektelek bruker barna tilpasset utstyr for alderen, og lærer det mest grunnleggende i fekting. Les mer om kurset her: 


- Er det for seint å starte?

Det er aldri for seint å starte! Fekting er en sport du kan ha glede av hele livet. På vårt voksenkurs har vi flere som har startet etter fylte 50, 60 og til og med 70år! Det arrangeres stevner i alle veteranklasser, og det er et veldig hyggelig veteranmiljø i klubben vår.