Luuk Hazes, en av landets beste juniorfektere, kommer til Njård Fekting!

Postet av Njård den 29. Jun 2017

En av landets aller beste juniorfektere, Luuk Hazes fra Molde, valgte Njård Fekting. Han blir ny i elite.


Luuk Hazes fra Molde Fekteklubb (se bildet) har vært blant de aller beste juniorfekterne i Norge de siste årene. Han skal studere i Oslo fra høsten og har nå valgt å komme til Njård fekting.

Fektetrener Frederic Roqueta er glad for at Luuk kommer til Njård. Han sier i en kommentar; " at Luuk er en seriøs kar, med stor treningsvilje og lang erfaring med fekting. Han vil kunne utvikle seg videre med Njård her med våre trenings-ressurser og i sparring med flere av landets beste fektere. Vi skal ta ham vel imot her, og han går inn i elitegruppen"

Etter 1. juli vil han da representere Njård fekting, blant annet på treningssamling i Ungarn i sommer og i de første konkurransene til høsten.

Styreleder i Njård fekting er også tilfreds. "Jeg er glad for at Luuk har god motivasjon til å fortsette å konkurrere på høyt nivå, og vi skal støtte han i sine ambisjoner om resultater og trivsel i vårt gode miljø." Han følger i fotsporene til andre gode fektere som har kommet til Njård Fekting de siste to årene; som Irina Aschehoug, Pia Albertson, Thale Hille-Dahl og Axel Dossou Gouin.

Hvorfor valgte du Njård Fekting?

"Det første var at inntrykket av miljøet i klubben veldig godt. Mange av fekterene er veldig inkluderende. Det er også viktig for en som satser på en idrett å ha andre rundt seg som har samme interesse, og det føler jeg at jeg kommer til å få hvis jeg starter på Njård. Noe som også er et stort pluss ved Njård er at de har mulighet ikke bare til å trene med en god trener som Frederiq Roqueta, men også ha mulighet til å sende elever til konkurranser, nå som Njård har en god sponsor; Avance Gas.

Hva er dine beste resultater og hvor lenge har du fektet?

Jeg startet med fekting da jeg var ca. 7 år gammel. Grunnen til at jeg startet var vel at pappa introduserte meg til fekting.

Jeg satset først ordentlig på fekting når jeg begynte på toppidrettsgymnas. I U13 og U15 klassen konkurrerte jeg bare i Norge og kom ofte på pallen. Det var tøffere med internasjonale konkurranser. Som kadett ble jeg topp 64 i Europacup i Thessaloniki i 2014. Overgangen til junior deretter var tøff, men med mye hard trening ble jeg nr. 41 under VM i Plovdiv i Bulgaria i 2017, som beste norske av 200 deltagere

Her er mine resultater internasjonalt FIE lenke til internasjonale resultater.

Nå skal du studere, vil du fortsatt ha tid og engasjement for fekting?

"Fekting er en sport jeg har holdt på med hele livet mitt og har blitt vokst opp med. Jeg ser ikke meg selv gi slipp på sporten fordi jeg studere, og håper å trene mer for å nå enda høyere nivåer.

Jeg har søkt på studier i Oslo med IT og programmering, det er noe jeg har interesse for og tror jeg vil like.

Hva annet er du interessert i ?

Jeg er interessert i musikk, hører veldig mye på musikk, og liker også å lage musikk som en hobby. Ellers syntes jeg det er fint å være ute i naturen, eller drive med idrett og fysisk arbeid. Jeg liker også å se på film eller serier og diverse ting på internett.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.