Pia fra Njård Fekting og Sverige med sølv i VM for Veteran 2017

Postet av Njård den 26. Okt 2017

Pia Albertson fra Njård Fekting og Sverige tok sølv i VM for Veteran i Maribor 16.oktober. Det er en fantastisk prestasjon og en fremgang fra VM i 2015 hvor hun måtte nøye seg med bronsen. 

Se bildet under. 


Det var en tøff konkurranse. Hun vant puljen sin, og møtte i direkte eliminering tidligere Europamester Bettina Graf, som hun tapte mot da. Men fast bestemt på å ikke gjenta feilene fra da og en klar taktikk vant hun 10-7. I neste runde møtte hun en svensk venninne som hun kjenner godt. Hun følte at hun hadde dagen med god spissfølelse og var trygg på sin taktikk med å være rolig og avvente muligheter. Med seier her 10-6 var hun klar for finalen mot amerikanske Marx Leslie. Det ble et langt opphold før finalen og Pia fikk ikke god følelsen igjen, kom under og klarte ikke å hente det inn igjen, og vant sølvet med 5-10. 

Pia er svensk og kom til Njård for to år siden. Hun har hatt god fremgang her, og er overrasket over at det alltid er mulig å forbedre seg, selv med hennes erfaring

Hva er grunnen til din fremgang nå?

Jeg har fått trent mer enn vanlig og fått svært god uttelling på intensive leksjoner med hovedtrener Frederic Roqueta. Vi har terpet mange små viktige detaljer som nå begynner å sitte. Slikt nøysomt og tålmodig arbeid tar tid, men jeg ser at det fører til resultater. Jeg har utviklet meg videre, ikke bare på det tekniske, men også på det taktiske og mentale. I sum har jeg en mye bedre spissfølelse og selvtillitt til å gjennomføre avklart taktikk. 

Hvordan trener du ellers? 

Det jeg er fornøyd med er at jeg har endret tilnærming til fellestreningene. Når satser jeg ikke primært på å vinne kampene, men heller teste ut det jeg har lært på leksjoner. Jeg tenker aktivt hele tiden på de forbedringspunktene jeg og hovedtrener er enige om. Det er da jeg merker fremgangen. 

Hvordan var forberedelsene til konkurransen? 

Jeg var har trent mer og vært bevisst på hvor mye søvn jeg har fått. Jeg dobbeltsjekket reise og lokaliseringer lenge før jeg dro. Jeg var veldig bevisst denne gangen at praktiske hendelser og detaljer som kunne oppstå under konkurransen ikke skulle forstyrre min konsentrasjon. Derfor dro jeg opp på konkurransesalen dagen før og sjekket alle småting, som gulvet og lyset, lokaliserte der jeg skulle fekte, og sjekket at det ikke var mulige forstyrrende ting. Slikt sett var jeg godt forberedt konkurransedagen. Jeg fant også ut hvem jeg skulle snakke med for å få en hyggelig opplevelse. Dette bidro til at jeg fikk den gode følelsen og at jeg kunne få ut det beste og være rolig. 

Klubben er veldig stolt av henne, og fornøyd med at det igjen viser seg mulig å vinne internasjonale medaljer når en trener i Njård Fekting. Vi ser frem til flere fremragende resultater. 

Se bilder under fra premieutdeling: Pia helt til høyre ved siden av verdensmester Marx Leslie. Lenke til FIE side om Pias karriere

Pias vei til finalen under! Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.