NM i fekting 2018 - 5 medaljer i senior for Njård, og dominanse i senior herrer med gull i lag og 6 på topp ti.

Postet av Njård den 21. Apr 2018

Det 100ede NM i fekting ble arrangert i Njårdhallen 21-22. april 2018, med over 200 startende. 

Lørdag startet ca 130 fektere fordelt på senior og veteran, mens det i lagkonkurransen var påmeldt 21 herrelag og 6 damelag. Det var 27 deltagere i veterankonkurransene, fra 40+ til 70+! 

Njård Fekting tar 5 medaljer av 12 mulig i seniorklassen. I lag herrer tar Njård gull ved å slå Bygdøy Fekteklubb 45 - 32. Våre gullvinnere er Arthur Grosse, Sturla Torkildsen, Ludvig Hillestad og Benjamin Dahlbo! Det betyr at Njård Fekting skal representere Norge i neste års Heidenheim Coupe d'Europe for klubblag.

Bilde: Premieutdeling fra lagkonkurransen. Gull til gutta, sølv til damene. Motsatt fra 2017.  


Njård fekting preger resultatene i seniorklassen. Vi tar to av 4 medaljer i individuelt, og vinner gull i lag. Dessuten har vi 6 Njård fektere blant de 10 beste, og to av dem er kadetter, Benjamin Dahlbo og Arthur Grosse. I herrer individuelt var det knappe marginer. Ludvig Hillestad og Arthur Grosse (som er kadett), tar bronse begge to. Ludvig tapte 14-15 i semifinalen for Bartosz Piasecki, som også tok gullet til slutt. 

Forøvrig er det inspirerende at mange unggutter fra Njård nå hevder seg i toppen av seniorklassen. 

Bilde:  Topp ti i herrer senior


Vi tar to sølv som damene står for. Pia Albertson tar sølv i kvinner individuelt, og vi har alle våre fire beste i topp. Damene tar også sølv i lagkonkurransen etter et knepent tap i finalen mot BYF. Laget bestod av Thale Hille-Dahl, Pia Albertson, Nina Steenland og Irina Aschehoug.

Arrangement ble gjennomført iht til tidsskjema. Nytt for fektearrangement var live streaming fra kl. 12 begge dager på Sportsklubben Njårds youtubekonto. Forøvrig var det løpende resultatoppdatering på fencingworldwide.com 

Live streaming fra konkurransen kan sees her: 

Live streaming NM i fekting 2018

Resultater finnes på lenken under. Her finner en også resultat fra veterankonkurransene! 

Komplette resultater fra NM i fekting 2018 i Njårdhallen

Bilde: Fra finale damer lag. 

Bilde: Finale lag for damer; Njård fekting mot Bygdøy Fekteklubb


med vennlig hilsen

Stevneledelsen 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.