Pia fra Njård fekting og Sverige ble VERDENSMESTER!

Postet av Njård den 15. Okt 2018

PIA verdensmester i fekting I LIVORNO, ITALIA 2018! 

Pia Albertson fra Njård fekting og Sverige ble verdensmester i VM for veteraner for kvinner over 50 år i kårde i Livorno i Italia 9. oktober 2018. 

For tre år siden tok hun bronse, i fjor ble det sølv, og i år ble det gull! Vi er kjempestolte av henne og virkelig imponert! Det var virkelig fortjent! Pia er svensk og har fektet mange år i Sverige. Men hun har fektet i Njård fekting de siste fem årene, og i denne perioden har hun nå tatt 3 VM medaljer, bronse, sølv og nå gull! 

Pias vei til gullet var imponerende. Hun viste konsentrasjon og viljestyrke og vant hele tre kamper med bare ett poeng. Etter en god puljerunde og to klare seire i direkte eliminering møtte hun sterke Hohlbein fra Tyskland i tablå 16. I Tablå 8 viste hun styrke og vant klar 10-5 over ungarske Gyiurkan. Semifinalen ble tøff mot italienske Ewa Borowa, som har sterke resultateter fra tidligere. Også her vant hun med et støt.   

Matchen i finalen var spennende. Pia ledet lenge, men på slutten kom den franske jenten tilbake, og utlignet. I prioritetsperioden avgjorde Pia avgjorde og ble verdensmester! 

Finalen kan du se her! Trykk på lenken og spol frem til ca 56 min. Premieutdeling er på slutten 

Finalen på Youtube


Bilde: Medaljistene i VM for damer veteran, Italia Livorno 2018 med Pia nr. to fra venstre

Dette er selvfølgelig først og fremst hennes fortjeneste. Pia er alltid god forberedt for de store anledningene, og er ytterst profesjonell. Hun trener regelmessig med elite- og satsingsgruppen på fektesalen, og får tydeligvis ypperlig matching her. Men dette gullet er også en fjær i hatten for hovedtrener Frederic Roqueta som har sikret henne en stadig utvikling for å nå verdenstoppen. I den senere tid har også fektetrener Anatoliy Herey bidratt.  Så dette er en seier for klubben og mijøet i Njård, og en seier for vår sponsor Avance Gas som har bidratt til at klubben har fått flere muligheter for å utvikle toppidrettsatsingen. 

Vi håper hun kan bli en ytterligere inspirasjon for de kommende kvinnene vi har i klubben. Det er altså mulig ja! 

Bilde under: Det er Pias gull! 

Hun vil gjerne dele disse bildene med oss fra konkurransen ! Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.