Njård Fektings Thale Hille-Dahl blir norsk og satser for Norge

Postet av Njård den 9. Des 2017

Thale Hille-Dahl fra Njård fekting har skiftet statsborgerskap, og blitt norsk! Hun kan nå fekte for det norske landslaget hvis hun kvalifiserer seg med gode resultater. Det gleder vi oss stort over. 


Thale har fektet i Sveits i flere år, men kom til Njård fekting i januar i år. Her har hun fektet regelmessig med hovedtrener Frederic Roqueta og imponerte ganske raskt. Hun vant Åpent Østlandsmesterskapet på våren 2017 og fikk sølv i NM, og bidro vesentlig til at Njård Fekting vant lag NM for kvinner også. 

Hun er ranket som nummer 4 for senior damer i Norge, selv med bare to konkurranser. 

Bilder: Thale på Åpent Østlandsmesterskap som hun vant. (t.h). Sølv i NM 2017. Under Gull for lag med lagvenninnene under NM i 2017. 

Thale på Åpent Østlandsmesterskap
Mer om Thale her: 

Thale Hille-Dahl profil FIE
Irina Aschehoug vant Bergen Cup! Gode resultater for Njård ellers!

Postet av Njård den 3. Des 2017

Irina Aschehoug fra Njård Fekting er i slag. 2. desember 2017 vant hun gullet i Bergen Cup, et norsk rankingstevne arrangert av Bergens Fekteklubb. Hun var ganske suveren og vant 15 - 6 i semifinalen mot Thea Mjeldheim og 15 - 8 i finalen mot Linn Birkeland, begge fra Bergens Fekteklubb. 

Med seieren nærmer hun seg toppen av norsk ranking, som lagvenninnen Pia Albertson besitter. 


I kadettklassen tok Njård 3 av de 4 medaljene som skulle deles ut. Sølvet gikk til Ole Magnus Olkvam som tapte i finalen 14-15 mot Brage Dyrseth fra BF. Det er et markant bedre resultat for ham og lover godt for fremtiden. Elias Heiervang og Morten Westgaard tok bronsemedaljer. 

Elsa Hellebø, vår unge fremadstormende fektejente, tok sølv i den yngste klassen, der hun tapte knepent for Hanna Wendelbo i finalen. 

I under 15 års klassen, leverte Aleksander Burum-Auensen på nytt en medalje, denne gangen bare bronse. 

Njård tar 6 medaljer, selv om både junior og senior skuffet denne gangen! 

Irinas vei til finalen! 

Bestillinger nå fra Njård fektings kleskolleksjon

Postet av Njård den 30. Nov 2017

Kjære fektere/foresatte,

Som tidligere annonsert vil klubben ta imot bestillinger på fekteutstyr fra Allstar nå, og samtidig vil vi samle opp bestillinger av treningstøy fra Njård fektings kleskolleksjon.

Treningstøyet finnes i både junior- og voksenstørrelser,og. Se detaljer her: Oversikt over Njård fektings kleskolleksjon

Prisene her er de vi får ved fellesbestilling nå. Det er svært gunstige priser, så bestill nå! Bruk bestillingsskjema (pdf) som ligger i vedlegg. Det vil også være tilgjengelig i fektesalen.

Det er klubbens ønske at vi kommuniserer vår identitet så tydelig som mulig, og bruk av treningstøy fra kleskolleksjonen i forbindelse med trening og konkurranser er et viktig bidrag til å styrke vår identitet og vårt felleskap.

Bestillinger vil samles opp til torsdag 7. desember, og mottas enten:

- per mail (scannet) eller 

- på bestillingsskjema direkte, 

Bestillingsskjema kleskolleksjon

som kan leveres i fektesalen torsdag 5. desember. Jeg vil være der fra 18.30-19.30.

Ved eventuelle spørsmål - om produktene, størrelser og levering - send en mail til meg, merket "Njård kleskolleksjon" + navn. Spørsmål kan også besvares av trener og andre fektere.

Bestillinger per mail må merkes "Bestilling Njård kleskolleksjon", og i mailen må det fremkomme hvem som skal ha klærne, hvem som skal betale og alle nødvendige kontaktopplysninger.

Ved fellesbestilling fra Torshov sport gis vi ekstra rabatt.

Med vennlig hilsen,

Andreas Walle

Styret i Njård fekting
Irina Aschehoug vant Challenge Bernadotte i Stockholm

Postet av Njård den 27. Nov 2017

Irina Aschehoug fra Njård fekting og Norge vant Challenge Bernadotte i Stockholm lørdag 25. november etter en veldig tett og spennende finale mot Elvira Mårtenson fra Sverige 15-14 i finalen. Irina fortsetter å ta medaljer i større nordiske konkurranser. Challenge Bernadotte er av de aller største nordiske konkurranser i kårde for menn og damer. 

Det var tøffe kamper i både semifinalen og finalen. I finalen lå hun under 5-8, men kjempet seg opp igjen til 11-11. Så ble det to dobble poeng og stillingen var 13-13. Her fikk Irina inn et støt og ledet for første gang i kampen, nå 14-13. Etter en dobbel i siste støt tok hun seieren. I 2016 tok hun bronsen, men sterk innsats og iherdig arbeid har løftet henne opp videre i år. 


irina seier Bernadotte


I semifinalen slo Irina Åse Linde 15-12 i en tøff kamp det også. 


Pia Albertston var også nære en medalje, men tapte i kvartfinalen mot Åse Linde fra Sverige 15-6, og ble nummer 8. 

Njård damene fortsetter å imponere. De topper norsk ranking og tar også medaljer internasjonalt! 

Benjamin Dahlbo med en 5. plass i Europacupen for kadett!

Postet av Njård den 21. Nov 2017

Njård Fektings Benjamin Dahlbo tok en sterk 5. plass i Europacupen for kadett forrige i Helsinki.

Endelig ser det ut til å løsne for Benjamin i Europacupen. Nå kliner han til med en 5. plass etter et knepent og bittert tap i kvartfinalen 7-8 mot amerikaneren Alan Temiryaev som senere tok sølv. De beste amerikanerne hadde kommet over til Europa og markerte seg sterk med å ha 8 av de ti beste. Benjamin hadde en god dag med bare serie i puljen, vant to kamper i direkte eliminering. I tablå 16 snudde han kampen mot amerikaneren Michael Bissinger, fra 10-14 til 15-14 takket være endret taktikk og standhaftighet. Vi ser frem til videre resultater for Benjamin. Bildene: Benjamin Dahlbo (til venstre) og over her fra konkurransen i høst i Ørebro.


Under resultatlisten fra Europacup kadett i Espo Finland. 


Det var ellers en sterk Njård innsats ellers med 3 til som kom topp 64, Arthur Grosse ble nr. 34, Ole Magnus Olkvam nr. 54 og Morten Westgaard nr. 62. Det var ellers stang ut for Elias Heiervang og Marcus Brobakken denne gangen. Samlet sett er vi fornøyd med fremgangen. Det var over 140 deltagere fra mange forskjellige nasjoner, også utenfor Europa!

I tillegg har Njård fekting to dommere i aksjon; som har gjort en strålende jobb. Det er Tinius Rivertz og Dan Lundesgaard! Bra!

Derimot ble lagkonkurransen noe skuffende, hvor Norge 1 ble nr. 14. Men samlet sett er det lovende takter for kadettene, og vi håper fremgangen fortsetter.
Njårds seniorfektere topper norske rankinglister.

Postet av Njård den 12. Nov 2017

Njård har 3 av 6 av de høyest rankede herrerfekterne i Norge! 

Etter gode resultater i Oslo Cup rykker Njård seniorene frem på Norges Fekteforbunds rankinglister. Njård har 3 av de 6 førte rankede på senior herrer. Sturla Torkildsen har tatt tilbake plass.1 etter sin sjetteplass i Oslo Cup. Ludvig Hillestad rykker inn på en tredjeplass med sin bronse. Han har ikke fektet mange av stevnene i rankinglisten, og vil snarlig rykke videre oppover med fortsatt deltagelse, blant annet på Bergen Cup tidlig desember. Kadetten Benjamin Dahlbo er like bak. Se under listen over de 12 stevnene som teller i den nasjonale ranking og under der, rankingen basert på poeng. 


Njård-damene troner alene på Norges Fekteforbunds seniorranking! 

Pia Albertson er nr.1, med Irina Aschehoug, som vant Vinterstøtet, like bak. Thale Hille-Dahl er fortsatt nr. 3. Med Nina Steenland som nr. 7 har Njård 4 av topp 8! Stå på videre damer!Lenker til Norges Fekteforbundets rankinger finner du her! 

http://www.fekting.no/p/24263/...
Dugnad høsten 2017 - Selg Ullmax for Njård Fekting! Gode produkter og lett dugnad for alle!

Postet av Njård den 12. Nov 2017

Hei, alle foreldre i Njård Fekting. 

Foreldregruppen er ansvarlig for dugnader i Njård fekting, og denne gangen har vi bestemt å gå for salg av Ullmax, kvalitetsprodukter. Alle foreldre bes bidra med salget. Nå går det mot kaldere dager og det er på tide å kle seg fornuftig og varmt. 


Her får du muligheten til å kombinere det praktiske med et godt bidrag til klubbens arbeid. Ullmax er et vel anerkjent ullmerke som selger sine produkter via idrettslag og foreninger.  
Gjennom å kjøpe/selge Ullmax sine produkter får du tilgang til gode og billige ullklær, samtidig som klubben får tilbakebetalt 30% av kjøpesummen.  Prisene er gode og julegaveinnkjøpet har vel aldri vært enklere! 

Det er viktig at alle bidrar og vi setter salgskampanjen fra nå og frem til 12. desember 2017. 

Det burde være tid nok fil å få hente eventuelle bestillinger av Ullmax produkter og gi dem som julegaver. (Disse leveres på klubbhuset).

Hva skal du gjøre? 

1. Trykk på: Produktkatalog Ullmax

2. For å komme i gang må du registrere deg som selger gjennom hjemmesiden https://www.ullmax.com/no  


Klikk på "Logg inn" og "registrer deg som ny selger". 
Velg så forening "Njård Fekting" og fyll ut din informasjon. 

Dette må vel være den enkleste og mest behagelige dugnaden som fins. 

Her får vi både gode og rimelige produkter, samt at vi bidrar til klubben og barna. 
Spre ordet og selg til familie, venner og kjente. 
Her er det til og med mulighet til å få en bonus. 

Vi regner med at alle er med og ser frem til å følge utviklingen! 

På vegne av Njård Fekting og foreldregruppen.
Lykke til!Bruksansvisning for salg av Ullmax
Sterk prestasjon av Ludvig Hillestad med bronse i det største internasjonale fektestevnet i Norge - Oslo Cup!

Postet av Njård den 6. Nov 2017

Njård fektings Ludvig Hillestad, tok bronse i helgens internasjonale fektestevne Oslo Cup, og reddet Norges ære. Oslo Cup er et satelittstevne i verdenscupen for fekting, og er det stevnet med størst internasjonal deltagelse og arrangeres av Bygdøy Fekteklubb. Det er en sterk prestasjon av Ludvig. Han slo sin fektekollega Sturla Torkildsen 15-14 i kvartfinalen etter å ha ledet hele kampen. Det var uheldig at vår to beste møttes her, men slik er fektingen av og til. I semifinalen møtte Ludvig polakken Bartosz Staszulonek og tapte klart 15 - 8. Polakken vant hele Oslo Cup og slo Sveriges nye stjerne, unge Linus Islas Flygare 15-13. Det var ellers en sterk Njård innsats, hvor Sturla Torkildsen ble nummer 6. 

Bildene: Ludvig er klar for semifinalen og intervjues av Fatstone TV               Premieutdeling for senior Oslo Cup 2017

 


Bildene: Ludvig første action i semifinalen, og i kampen til høyre, mot svensken Lindblad i 16 delsfinalen. 

   

 Bildet under; tablå på 8 og frem til finalen 


Ludvig er i fin form nå etter å ha gjenopptatt regelmessig trening etter et lite avbrekk med første år som pappa. Han tok også sølv under Vinterstøtet i oktober. Han har skrevet følgende melding for å takke flere i klubben for at han igjen oppnår resultater! 

Ludvigs takk til alle i klubben og appell til samhold! 

"Hei,
Med mine 2 siste prestasjoner ville bare takke alle som stiller opp på trening og vil ta en kamp med meg.
Uansett alder, nivå, ambisjoner og antall ganger på trening vit dette at du har stor betydning for meg og mange andre på treningen når du stiller opp.


Vil også takke alle ild sjeler. Fra fektere til foreldre som gir det lille ekstra. Om det er dugnad, dømme, rigge opp pister, eller å hjelpe til med konkurranser. Sitte i styre, være trener eller reise leder.
Dere er oljen og ilden i maskineriet og uten dere hadde alt gått opp i limingen.


Spesiell takk til Fredric Roquetas uten hans visjon og coaching hadde dette ikke vært mulig. 

Vi er veldig heldig som har ham som trener. Sist men ikke minst en stor takk til min kone Annick Batamuliza Hillestad, uten deg og all støtte hadde jeg ikke vært der hvor jeg er i dag.
If one of us goes to war, we all go to war! 
- Conor Mcgregor " 

Vel gjennomført Vinterstøt 2017 - Takk alle sammen for gode bidrag !

Postet av Njård den 31. Okt 2017

Vinterstøtet 2017 ble en stor suksess for Njård og norsk fekting

ikke minst takket være gode bidrag fra klubbens medlemmer. Det var 70 foresatte som bidro til at det ble et vellykket arrangement med godt tilbud i caféen. Mange av våre fektere bidro også vesentlig med opprigging og nedrigging og dømming!  

Det var rekordeltagelse med 225 startende fektere fra 9 år til senior nivå! Det var fektere fra 12 klubber som deltok; og 7 klubber som tok medaljer! 


Over: Semifinalen i kadett: 4 Njårdfektere mot hverandre! 


Njård fekting tar 9 medaljer! Vi gratulerer følgende medaljistene: 

Senior: Irina Aschehoug - gull kvinner; Pia Albertson - bronse kvinner, Ludvig Hillestad - sølv herrer

Kadett: Benjamin Dahlbo - gull, Elias Heiervang - sølv, Marcus Brobakken og Arthur Grosse - bronse

U15: Alexander Burum-Auensen - gull 

U13: Elsa Hellebø - bronse (felles for gutter og jenter) Det var 78 startende fra Njård Fekting; og hyggeligst av alt var at det var 8 fektere i U13 og 14 i den regionale konkurransen i fektesalen for dem som er fra 9-11 år! 


Resultater Vinterstøtet 2017

Postet av Njård den 28. Okt 2017

Vinterstøtet 2017 

Njård Fektings eget stevne, arrangeres i Njårdhallen 28-29. oktober 2017. Det var 225 startende påmeldt fordelt på begge dager, i alder 9 år til senior klassen. Det var artig å se de mange i U13 klassen som gjorde en storartet innsats. 


RESULTATER


Lørdag 28. oktober 2017 

Senior

documentation-14225-17-Epee-female-Individuel-Senior (1).pdf

documentation-14226-17-Epee-male-Individuel-Senior.pdf


Kadett

documentation-14247-17-Epee-female-Individuel-U17.pdf

documentation-14248-17-Epee-male-Individuel-U17.pdf


U13

documentation-1000014596-17-Epee-open-Individuel-U13+U12.pdfSøndag - 29. oktober 2017 

Junior 

documentation-14235-17-Epee-female-Individuel-U20.pdf

documentation-14236-17-Epee-male-Individuel-U20.pdf


U15

documentation-14250-17-Epee-male-Individuel-Minimes.pdf

documentation-14595-17-Epee-female-Individuel-Minimes.pdf


U11 - regional konkurranse i Fektesalen  

Ingen offisielle resultater her. 

Pia fra Njård Fekting og Sverige med sølv i VM for Veteran 2017

Postet av Njård den 26. Okt 2017

Pia Albertson fra Njård Fekting og Sverige tok sølv i VM for Veteran i Maribor 16.oktober. Det er en fantastisk prestasjon og en fremgang fra VM i 2015 hvor hun måtte nøye seg med bronsen. 

Se bildet under. 


Det var en tøff konkurranse. Hun vant puljen sin, og møtte i direkte eliminering tidligere Europamester Bettina Graf, som hun tapte mot da. Men fast bestemt på å ikke gjenta feilene fra da og en klar taktikk vant hun 10-7. I neste runde møtte hun en svensk venninne som hun kjenner godt. Hun følte at hun hadde dagen med god spissfølelse og var trygg på sin taktikk med å være rolig og avvente muligheter. Med seier her 10-6 var hun klar for finalen mot amerikanske Marx Leslie. Det ble et langt opphold før finalen og Pia fikk ikke god følelsen igjen, kom under og klarte ikke å hente det inn igjen, og vant sølvet med 5-10. 

Pia er svensk og kom til Njård for to år siden. Hun har hatt god fremgang her, og er overrasket over at det alltid er mulig å forbedre seg, selv med hennes erfaring

Hva er grunnen til din fremgang nå?

Jeg har fått trent mer enn vanlig og fått svært god uttelling på intensive leksjoner med hovedtrener Frederic Roqueta. Vi har terpet mange små viktige detaljer som nå begynner å sitte. Slikt nøysomt og tålmodig arbeid tar tid, men jeg ser at det fører til resultater. Jeg har utviklet meg videre, ikke bare på det tekniske, men også på det taktiske og mentale. I sum har jeg en mye bedre spissfølelse og selvtillitt til å gjennomføre avklart taktikk. 

Hvordan trener du ellers? 

Det jeg er fornøyd med er at jeg har endret tilnærming til fellestreningene. Når satser jeg ikke primært på å vinne kampene, men heller teste ut det jeg har lært på leksjoner. Jeg tenker aktivt hele tiden på de forbedringspunktene jeg og hovedtrener er enige om. Det er da jeg merker fremgangen. 

Hvordan var forberedelsene til konkurransen? 

Jeg var har trent mer og vært bevisst på hvor mye søvn jeg har fått. Jeg dobbeltsjekket reise og lokaliseringer lenge før jeg dro. Jeg var veldig bevisst denne gangen at praktiske hendelser og detaljer som kunne oppstå under konkurransen ikke skulle forstyrre min konsentrasjon. Derfor dro jeg opp på konkurransesalen dagen før og sjekket alle småting, som gulvet og lyset, lokaliserte der jeg skulle fekte, og sjekket at det ikke var mulige forstyrrende ting. Slikt sett var jeg godt forberedt konkurransedagen. Jeg fant også ut hvem jeg skulle snakke med for å få en hyggelig opplevelse. Dette bidro til at jeg fikk den gode følelsen og at jeg kunne få ut det beste og være rolig. 

Klubben er veldig stolt av henne, og fornøyd med at det igjen viser seg mulig å vinne internasjonale medaljer når en trener i Njård Fekting. Vi ser frem til flere fremragende resultater. 

Se bilder under fra premieutdeling: Pia helt til høyre ved siden av verdensmester Marx Leslie. Lenke til FIE side om Pias karriere

Pias vei til finalen under! 

Sterk norsk innsats i Sverige! Njård med 3 medaljer

Postet av Njård den 9. Okt 2017

Det var en sterk NJÅRD innsats i helgens nordiske stevne i Ørebro! Dette er et av de største stevnene i Sverige. Stevnet er også et norsk rankingstevne som gir viktige rankingpoeng i Norge. Rankingene avgjør seeding i viktige konkurranser og hvem som får delta i de viktige internasjonale stevnene som EM og VM. 

Det var 74 norske som deltok. Norske fektere tar 9 medaljer og Njård Fekting tar tre medaljer! 

Aleksander Burum-Auensen imponerer med sølv i U15 igjen, etter å ha tatt sølvet i Uppsala for en måneds tid siden. Se bilder av Aleksander under! Arthur Grosse, som er kadett, tar bronse i junior! Dette er hans første medalje i nordiske stevner. Hard og regelmessig trening gir resultater! Han viste formstigning på nordisk i Estland for to uker siden, og bekreftet fremgangen denne helgen. Han var også nære en medalje i kadett, men møtte vår egen Benjamin Dahlbo i kvartfinalen. 


Arthur Grosse med sin første medalje i nordisk konkurranse! 


Benjamin Dahlbo vant knepent mot Arthur på søndagen i kadettkonkurranse, og tok dermed bronse! I finalen møtte han Huge Poussette, men hadde ikke helt den perfekte dagen for å ta gull. Det kommer. 

Ellers meget gode norske resultater forøvrig, med 9 medaljer fordelt på 4 klubber! Veldig hyggelig! Det er ellers mange gode prestasjoner fra Njård fektere, og marginene er små. Flere kan nå opp til medalje i neste konkurranse!
Klart for Njård Fektings eget stevne - Vinterstøtet, i Njårdhallen 28-29.oktober 2017

Postet av Njård den 19. Sep 2017

Klart for Njård Fektings eget stevne - Vinterstøtet, i Njårdhallen 28-29.oktober 2017


Helgen 

28-29. oktober arranger Njård Fekting sitt eget fektestevne i Njårdhallen. 

Det kommer alltid rett før vinteren setter inn, og vi har kalt det: "Vinterstøtet". 

Det blir en fest for alle som elsker fekting! 

Det er et av de største fektestevnene i Norge, med fekting fra barn fra 11 år til senior. I tillegg organiserer vi et regionalt stevne for de fra 9 - 10 år. 


Sett av datoen uansett om dere skal fekte eller ikke. Vi tar dette som en felles dugnad.  

Dette er en av de viktigste hendelsene i fekteåret for Njård Fekting. Vi satser på bred deltagelse fra våre fektere. 

I tillegg kommer vi til å trenge dere alle for å bistå med at det blir et flott arrangement. Vi kommer til å trenge ressurser til opprigging, nedrigging av utstyr, baking og cafédrift, samt levere loddgaver og annet småting. 

Er dere i tvil om deltagelse, kom ned på fektesalen og snakk med våre trenere. 


Se invitajson her! 2. Invitasjon til Vinterstøtet 2017.pdf

Parallelt arrangerer vi et regionalt stevne for U11 klassen i fektesalen. 

For de yngste, blir det medaljer til alle og ingen resultatlister. Kom ned og se på fektingen selv om dere ikke har barn som skal fekte. 

For påmelding til konkurransene, følg denne lenken. Merk at kadettkonkurransen er endret og starter kl. 120.00 lørdag istedet for kl. 10.30. 

Påmelding Vinterstøtet for medlemmer
 
Frist for påmelding er Tirsdag 17. oktober 2017! 

Komplett invitasjon til Vinterstøtet

Grastorandel Fekting

Legg til ny layout boks
Kom og prøv fekting i Njård ! Ta med venner! Åpen dag lørdag 6. januar 2018

Postet av Njård den 28. Aug 2017

Åpen dag 

på fektesalen lørdag 6. januar kl. 12 - kl. 16 

Lørdag 6. januar inviterer alle medlemmer og nye som ønsker å prøve fekting til fektesalen. Fektetrenere og ledelse vil være her. 

Ta med en nabo, en venn eller en klassekamerat, så skal dere få fekte sammen. Annonserer dette til så mange som mulig. Voksne kan prøve også. 

Vi serverer kjeks, kake og saft og kaffe.  

Bruk lenken til Facebook for å få med venner! 

Åpen Dag - invitasjon til alle

Oppstart  for barnekursene starter 8. januar! 

Mandag 8. august starter vi opp igjen fektekurs for barn for vårsemesteret. Det er veldig stor interesse fra mange, og vi oppfordrer alle til å være raske med påmelding. 

Se vedlagte oversikt over treningstider. Finn det som passer for deg og ditt barn! Ta gjerne med venner av dine barn for å prøve. Fortell om våre tilbudet og om fekting til bekjente, på skolen og på jobben. Vi har ledige plasser for nybegynnere, og starter faktisk 4 nybegynnerkurs for alle aldre! 

Se på våre hjemmesider for detaljer. 

http://fekting.njaard.no/p/271...

Det er stor pågang, så vær tidlig ute! Det er bare ved å melde barnet ditt på og betale at en er sikret plass.  For nye kan dere prøve en eller to ganger uten å binde dere for å se om dette er noe for ditt barn.  

Nye må også melde seg inn i klubben via våre hjemmesider. 

http://fekting.njaard.no/p/252...
Vi er stolte av at trening på kursene for nybegynnere koster fortsatt bare 2000 kr. Vi har holdt dette uendret i 7 år nå! 

Styret har også vedtatt at det gis en rabatt på 200 kr for dem som fornyer kursbetaling innen 1. februar. For de som har fektet før vil treningsavgiften gå opp med 200 kr, til 2200 kr og til 3200 kr for elite og satsingsgruppe, hvis en betaler etter 1. februar. Nybegynnere betaler 2000 kr uansett. 

Husk at vet du at du skal fekte, forventer vi egentlig umiddelbar betaling. Klubben har faste utgifter til trenere og lokaler! Takk for forståelsen 

Så ønsker vi alle velkommen til en ny sesong med masse hendelser! 


Følg med; første datoer å holde av er;

Vårstøtet, helgen 10-11 Mars i Njårdhallen! 

som er Njård Fektings egen konkurranse i Njårdhallen for barn og unge.    

og Njård fekting har fått ansvaret for å arranger : 

Senior NM, helgen 21-22 Aprlil, i Njårdhallen! 


Velkommen til nye sesong! 
Luuk Hazes, en av landets beste juniorfektere, kommer til Njård Fekting!

Postet av Njård den 29. Jun 2017

En av landets aller beste juniorfektere, Luuk Hazes fra Molde, valgte Njård Fekting. Han blir ny i elite.


Luuk Hazes fra Molde Fekteklubb (se bildet) har vært blant de aller beste juniorfekterne i Norge de siste årene. Han skal studere i Oslo fra høsten og har nå valgt å komme til Njård fekting.

Fektetrener Frederic Roqueta er glad for at Luuk kommer til Njård. Han sier i en kommentar; " at Luuk er en seriøs kar, med stor treningsvilje og lang erfaring med fekting. Han vil kunne utvikle seg videre med Njård her med våre trenings-ressurser og i sparring med flere av landets beste fektere. Vi skal ta ham vel imot her, og han går inn i elitegruppen"

Etter 1. juli vil han da representere Njård fekting, blant annet på treningssamling i Ungarn i sommer og i de første konkurransene til høsten.

Styreleder i Njård fekting er også tilfreds. "Jeg er glad for at Luuk har god motivasjon til å fortsette å konkurrere på høyt nivå, og vi skal støtte han i sine ambisjoner om resultater og trivsel i vårt gode miljø." Han følger i fotsporene til andre gode fektere som har kommet til Njård Fekting de siste to årene; som Irina Aschehoug, Pia Albertson, Thale Hille-Dahl og Axel Dossou Gouin.

Hvorfor valgte du Njård Fekting?

"Det første var at inntrykket av miljøet i klubben veldig godt. Mange av fekterene er veldig inkluderende. Det er også viktig for en som satser på en idrett å ha andre rundt seg som har samme interesse, og det føler jeg at jeg kommer til å få hvis jeg starter på Njård. Noe som også er et stort pluss ved Njård er at de har mulighet ikke bare til å trene med en god trener som Frederiq Roqueta, men også ha mulighet til å sende elever til konkurranser, nå som Njård har en god sponsor; Avance Gas.

Hva er dine beste resultater og hvor lenge har du fektet?

Jeg startet med fekting da jeg var ca. 7 år gammel. Grunnen til at jeg startet var vel at pappa introduserte meg til fekting.

Jeg satset først ordentlig på fekting når jeg begynte på toppidrettsgymnas. I U13 og U15 klassen konkurrerte jeg bare i Norge og kom ofte på pallen. Det var tøffere med internasjonale konkurranser. Som kadett ble jeg topp 64 i Europacup i Thessaloniki i 2014. Overgangen til junior deretter var tøff, men med mye hard trening ble jeg nr. 41 under VM i Plovdiv i Bulgaria i 2017, som beste norske av 200 deltagere

Her er mine resultater internasjonalt FIE lenke til internasjonale resultater.

Nå skal du studere, vil du fortsatt ha tid og engasjement for fekting?

"Fekting er en sport jeg har holdt på med hele livet mitt og har blitt vokst opp med. Jeg ser ikke meg selv gi slipp på sporten fordi jeg studere, og håper å trene mer for å nå enda høyere nivåer.

Jeg har søkt på studier i Oslo med IT og programmering, det er noe jeg har interesse for og tror jeg vil like.

Hva annet er du interessert i ?

Jeg er interessert i musikk, hører veldig mye på musikk, og liker også å lage musikk som en hobby. Ellers syntes jeg det er fint å være ute i naturen, eller drive med idrett og fysisk arbeid. Jeg liker også å se på film eller serier og diverse ting på internett.

Noen plasser igjen på vår fantastiske sommerleir på Stavern - påmelding innen 30. juni!

Postet av Njård den 1. Jun 2017

Njård Fekting inviterer til fantastisk sommerleir i vakre omgivelser på Stavern, mandag 14. august til fredag 18. august! Dette er siste uke av sommerferien. Vi tar vare på barna fra mandag til fredag og vi tar godt vare på dem! Stavern er en fantastisk by om sommeren og har flest soldager i hele landet! Leiren passer for barn fra 10 år!

Sommerleiren er svært viktig for klubbens liv. Her får fekterne nye venner. De opplever ferie, bading og moro, samtidig som de får en sterk utvikling med fekting.

Det trenes fekting hver dag, hvilket gir mulighet for å lære alle aspektene ved fekting; teknikk, taktikk, kroppskontroll, hurtighet, fektereglene og våpenstell.

Under bilder fra sommerleiren 2015!

Fekteleirer er i helt nydelige omgivelser på Fredriksvern Verf. Foreldre er hjertelig velkommen.

Se bilder fra stedet her!

Bilder Fredriksvern Verft

I år har vi laget et spesielt opplegg for klassen 10-13 år. Og klubben stiller med minst 3 fektetrenere under ledelse av vår hovedtrener; Frederic Roqueta.

Se invitasjon og program ved å trykke på lenken under.

Invitasjon og program Stavern 2017

Påmelding skjer via betalingssystemet på våre hjemmesider. Velg Sommerleir Stavern.

Leiren er åpen for fektere fra andre klubber: Påmelding sendes til nicholas.ind@mh.no med foreslått oppmøtested, og det deltageravgift betales til klubbens konto nr 1644 30 82356, med KODE STAVERN, navn, epost, klubb og alder.

Vi gleder oss alle sammen!


Klart for dugnad for medlemmer som løypevakt 5. mai 2018 ifm Holmenkollstafetten!

Postet av Njård den 13. Mai 2017

Klubben er avhengig av en viss dugnadsinnsats fra klubbens medlemmer for å kunne gi et så godt tilbud som mulig. Det forventes at en foresatt fra hver familie deltar. 

Styret har vurdert flere dugnader og har landet på at deltagelse som løypevakt under Holmenkollstafetten er en fin dugnad som ikke krever for mye. 

I 2018 er dugnaden 5. mai 2018 fra kl. 11.00 - kl.18.00

Lenke til dugnads arrangement med Njård Fekting

Holmenkollstafetten, benevnes som "Vårens vakreste eventur". Løpet er et av de største friidrettsarrangement overhodet og foregår i Oslo. Det er anslått at nærmere 3000 lag deltar og over 40 000 løpere! Løpet foregår i stor grad i våre nærområder!Lenke til hjemmeside for Holmenkollstafetten

Det er dette løpet Njård Fekting bidrar til for at det skal kunne realiseres. Løpet arrangeres av Tjalve, men vi bistår med løypevakter på mange poster, for å sikre trygghet for løpere og eventuelt hjelpe til med at vekslingene foregår på en grei måte.

Vi har hele 27 foresatte som har sagt ja til å stille idag. Det betyr kjærkomne bidrag til klubbkassen. Klubben ønsker med dette å vise sin takknemlighet for innsatsen!

Her er FORESATTE vi kan takke for innsats i 2017 !

Ronny Reitan
Bjørn Holden
Anette Saastad
Andreas Walle
Kari Heggemsnes
Julie Dolva
Anders Fremming Anderssen
Jon Westgaard
Runar Hodne
Katalin Buzinkay
Marthe Jacobsen-Rivertz
Martin Berdahl Aamundsen
Ingvild Lie-Nielsen
Jeremy Hutchings
Otthar Andreas Nordvik Krohn
Sigrid Narum
Øyvind Heiervang
Gyda Kjekshus
Ragnar Brestrup
Lars Göthlin
Wenche Nilsen
Tom Helge Vik
Cecilie Guttormsen
Bushra Hussain
Nora Vedå Scheel
Vibeke T, Dahle


Og takk til foreldregruppen ved Øyvind Heiervang for planlegging og gjennomføring!

TAKK OG LYKKE TIL!

På vegne av Njård Fekting
Nybegynnerne slår til på Nøtterøy Cup !

Postet av Njård den 11. Mai 2017

Helgen 6-7. mai dro Njård med 20 fektere til Nøtterøy Cup med 6 nybegynnere og noen mer erfarne fektere, og fektetrener Otthar Andreas Krohn. Njård fekting tar 4 medaljer på første dag og 3 medaljer på den andre.

Bilde: Her er U11 fekterne som tørde å prøve seg i konkurransen; fra ventre; Eirik Mathias, Elsa, Mie og Charlie, sammen med fektetrener Otthar Andreas Krohn!

Marcus Vokes Brobakken tar gull i kadett med å vinne 15-14 i finalen mot Elias Draugedalen fra Nøtterøy Fekteklubb. Henrik Walle og Benjamin Grinnen tar bronse i gutter u13, og Elsa Hellebø, tar sin aller første medalje med bronse i jenter U13. Ellers veldig artig med så mange fektere som prøver seg for første gang!

På søndag tar vi 3 medaljer! Kadettene (Ole Magnus Olkvam, Marcus Brobakken, Arthur Grosse, Gustav Gøthlin), vinner lagkonkurransen og Marcus Vokes Brobakken tar bronse i U15! I går tok han gull i kadett.


Bilde: Kadettene som vinner gull i lag og som dominerte konkurransen. Fra venstre; Gustav Gøthlin, Ole Magnus Olkvam, Marcus Brobakken og Arthur Grosse.

Men aller mest stolte er vi over Ungdom 11 år fra Njård som i sine første konkurranse kjempet seg gjennom to puljerunder og alle vant kamper og fektet bedre og bedre for hver kamp! Njårds Elsa Hellebø, som tross å være bare 11 år, så tar hun to bronser i konkurransen!

Til sammen ble det masse seire! Under premieutdeling for jenter u13, hvor Elsa tok en fin 3.plass.


Komplette resultater får dere her; vedlagt noen flere bilder.

Resultater Nøtterøy CupMeget sterk Njård innsats under senior NM i fekting 2017. Ungdommene melder seg på!

Postet av Njård den 24. Apr 2017

Njård Fekting blir beste klubb i seniorkonkurransene under NM i 2017 som foregikk på Bygdøy helgen 22-23.april med 5 medaljer, to gull og tre sølv. Vi gratulerer arrangør Bygdøy Fekteklubb med et svært bra arrangement og tøff motstand.

Njård kan også glede seg over at dette NM viser at det er ungdommer på vei mot toppen i norsk fekting!

Bilde: Hovedtrener Frederic Roqueta med elitelagene som tok 5 medaljer i årets NM.

Sturla Torkildsen forsvarte sin tittel som regjerende Norgesmester tar Kongepokalen for 2017 som han fikk overrukket fra idrettspresidenten Tom Tvedt ! Gratulerer Sturla Torkildsen vant knepent mot vår unge Benjamin Humlen Dahlbo, 15-13 i finalen. Benjamin, som er bare 15 år, hadde en sterk puljerunde, noen tøffe kamper for å komme til semifinalen mot Zoltan Kramarics fra Bygdøy. Her viste han sterk psyke og stakk av med en knepen seier.

Bilde: Benjamin Dahlbo (t.v) med sølv, og Sturla Torkildsen med nok et NM gull

I damer individuelt lørdag tok Thale Hille-Dahl sølv etter en fin serie med seire. Men i finalen ble Caroline Piasecka fra Bygdøy for sterk. Med bare en medalje var damene, som tok 3 av 4 medaljer under NM i Njårdhallen året før, var nok skuffet. Pia Albertson tapte 14-13 i kvartfinalen mot Norgesmesteren og nådde ikke helt opp. Heller ikke Irina Aschehoug eller Nina Steenland hadde dagen.

Bilde: Thale Hille-Dahl med sølv i NM 2017

Men Njårds damer tok revansj fra lørdagen og ble Norgesmestere i lagfekting søndag etter nydelig fekting og en spennende kamp mot Bygdøy Fekteklubb. Etter å ha ligget under i store deler av kampen så snudde damene kampen med Irina Aschehougs fantastiske kamp i neste siste kamp. Ledelsen tok jentene godt vare på og vant klart.

Bilde: Damer lag - Njård Fekting Norgesmestere! fra venstre; Nina Steenland, Thale Hille-Dahl, Pia Albertson og Irina Aschehoug! her mot damene fra Bergens Fekteklubb.

På herresiden tar Njård førstelag senior tar sølv og taper bare 41-45 mot BYF i finalen. med et svært ungt lag der tre fektere av fire er under 20 år eller yngre! Når to av våre rutinerte fektere Fredrik Backer (skadet) og Ludvig Hillestad (i bryllup) ikke kunne stille, er vi rimelig fornøyd med det.

Bilde: Njårds førselag for herrer med søv; fra venstre Benjamin Humlen Dahlbo, Sturla Torkildsen, Otthar Andreas Krohn og Adam Flåten.

NM ble også en opptur for klubben når en ser at tre av våre fektere er førstegangsfektere på 1.laget vårt (i fravær av Fredrik Backer og Ludvig Hillestad); Benjamin Humlen Dahlbo (15 år) og Adam Flåten (20 år) og Otthar Andreas Krohn (20 år). Det er tre fektere vi får høre mer fra senere. Bra!


Komplette resultater finner du her!

Resultater fra NM 2017 i fekting for senior

Nytt av i år er at NM herrefinalene ble filmet av FATSTONE TV, og det var en svært bra reportasje.

Flere inntrykk, video og bilder finner du på våre hjemmesider.


Bronse til Irina Aschehoug i Challenge Bernadotte

Postet av Njård den 2. Apr 2017

Njård fektings Irina Aschehoug fortsetter å ta medaljer, og tok nå bronse i den nordiske konkurransen i Stockholm, Challenge Bernadotte! Hun vant konkurransen i 2016, men måtte se seg slått i semifinalen av Sofie Larson 10-15.


Ingen av våre herrer deltok denne gangen. Vi gratulerer Irina som nå topper norsk ranking for senior damer foran Pia Albertson også fra Njård. Vedlagt bilder og ranking !NM junior 2017 ble en stor fest for norsk fekting og Njård Fekting

Postet av Njård den 23. Mar 2017

Njård fekting gjennomførte NM junior 2017 helt etter annonsert stevneprogram til tross for at det var rekorddeltaglese; med 212 individuelle start og 16 lag i junior.

Klubben vil takke alle medlemmene som gjorde en innsats slik at arrangementet ble en suksess. Det var god mange som bidro, med opprigging, med loddgaver, med å stå i caféen, med å hente utstyr, med å planlegge, med å dømme, med å komme med kaker og mat! Takk til dere alle sammen.

Njård stilte med 37 fektere i år, og tok 4 medaljer. Litt under normalt, men vi har få juniorer og nesten ingen jenter. Komplette resultater for Njård fektere her!

Njård results at NM.pdf


Stor suksess i kadett gutter!

I kadett ble Bo Dahle, Norgesmester. Det er lovende for en fekter som har trent jevnt og trutt over tid og som viser hvilken kapasitet han har. Viktor Moulin tok sølvet i en tett kamp mot Bo. Elias Heiervang snappet bronsen.

I gutter13 tok vi sølv og bronse; med Henrik Walle og Benjamin Grinnen, begge svært lovende fektere. I U13 klassen var det også flere andre Njård fektere høyt oppe på listen.

Jentene var med!

I jenter klassene stilte vi med tre jenter; Mia Frivik i kadett og Elsa Hellebø og Mie Selinger Kersten i U13. Jentene som var blant de yngste kastet seg ut i konkurransen med stor iver. Det er oppmuntrende for fremtiden

Komplette resultater NM 2017 - oppdatert

Postet av Njård den 18. Mar 2017

Her er resultatene fra helgens NM for barn og ungdom 2017. Det var rekordoppslutning med 212 startende i individuelt, og 16 lag i junior lagkonkurransen. I dette Nm var det også en god spredning på medaljer over hele landet. Konkurransen forløp seg i henhold til stevneprogrammet.

I jenter junior ble Katarina Malvik fra OF Norgesmester. Sølvet gikk til Thea Mjeldheim BF. Carolin, mens Maienborn MF og Hanne Sofie Noraas Moberg tok bronse.

Norgesmester i junior gutter ble Fabian Alfheim BF! Sølvet gikk til Emil Friis Ruud BYF, mens Ferdinand Eliassen BYF og Jesper Tellnes BF tok bronse.

I Jenter U15 ble Carolin Maienborn MF Norgesmester, mens Vilde Tengesdal fra BF tok sølv. Bronse gikk til Louise Smøraas BF og Henrike Struck TTF

I gutter U15 vant Benjamin Wilmot KF Norgesmesterskapet. Elias Draugedalen NØF tok sølv . Bronsene gikk til Christoffer Stormark BF og Andreas Klaveness BYF.

Jenter U17 ble vunnet av Katarina Malvik OF, Famke Vesters MF sølv, Bronse til Carolin Maienborn MF og Malin Hillestad STF.

Norgesmeseter i kadett ble Bo Dahle fra NJF. Sølvet gikk til Viktor Moulin NJF. Bronsene gikk til Truls Straumøy BF og Elias Degland Heiervang NJF.

Norgesmester for lag junior gutter ble Bygdøy Fekteklubb etter å ha slått Bergens Fekteklubb1 45 - 40 i finalen. Bronsen gikk til Bergens Fekteklubb sitt andrelag. Det deltok 12 lag som fektet med direkte eliminering og kamp om plassene.

Norgesmester for lag junior jenter ble Bergens Fekteklubb2. Både BF1 og BF2 hadde to seire av tre kamper, men BF2 vinner på å ha slått BF1 i innbyrdes oppgjør 45 -40. Det deltok 4 lag som fektet en pulje. Sølvet går til BF1.

Landsmesterskap

Parallelt med NM ble det arrangert et landsmesterskap for Ungdom 13.

I klassen for U13 vant Vilde Tengesdal fra Bergens Fekteklubb gullet, og for U13 gutter, tok Emil Draugedalen fra Nøtterøy fekteklubb gullet.


Fullstendige resultater fra konkurransene her:

Norgsmesterskap

Resultater jenter Junior- U20

u20 - damer - pools.pdf

u20 - damer - tableaux 16.pdf

u20 - jenter - tableaux.pdf


Resultater U20 gutter

u20 - herrer - pools.pdf

u20 - herrer - tableaux 32.pdf

u20 - herrer - tableaux.pdf


Resultater jenter U15

u15 - jenter - pools.pdf

u15 - jenter - tableaux 16.pdf

u15 - jenter - tableaux.pdf


Resultater gutter U15

u15 - gutter - pools.pdf

u15 - gutter - tableaux 32.pdf

u15 - gutter - tableaux.pdf


Resultater jenter U17

u17 - damer - pools.pdf

u17 - jenter - tableaux.pdf


Resultater gutter U17

u17 - herrer - pools.pdf

u17 - herrer - tableaux 32.pdf

u17 - gutter - tableaux.pdf


Nytt Juniorlag - resultater Sheet1.pdf


Landsmesterskap

Jenter:

Resultater jenter U13

u13 - jenter - pools.pdf

u13 - jenter - tableaux 16.pdf

Gull: Vilde Tengesdal; Bergens Fekteklubb

Sølv: Wen Jiayi, Bergens Fekteklubb

Bronse: Chiara Kloster, Bygdøy Fekteklubb,

Bronse: Maria Ageyeva, Bergens Fekteklubb


Gutter:

Resultater gutter U13

u13 - gutter - pools.pdf

u13 - gutter - tableaux 32.pdf

Gull: Emil Draugedalen; Nøtterøy Fekteklubb

Sølv: Henrik Walle; Njård Fekting

Bronse: Benjamin Grinnen, Njård Fekting

Bronse: Adrian Grandal, Nesodden Fekteklubb


Samlet medaljefordeling individuelt og lag

Rekordpåmelding til NM for ungdom i Njårdhallen helgen 18-19. mars 2017

Postet av Njård den 12. Mar 2017

Påmeldingsfristen for NM for barn og unge i Njårdhallen helgen 18-19. mars har utløpt og det er rekordpåmelding! Med lagkonkurransen ser det ut til å bli 287 startende; fordelt på 81 jenter og 196 gutter! Det betyr at dette blir det største NM i norsk fekting på flere tiår.

Som arrangør; er Njård Fekting meget glad for slik oppslutning, og vi ser frem til å se alle 287 fekterne.

Bilde under viser påmeldingen per konkurranse.Til alle medlemmene, husk dugnad! Takk igjen.

Komplett påmelding til NM, se ark under.

NM 2017 Ungdom - endelig liste mandag 13. mars 2017 kl. 10.30 - Ophardt Team Sportevent - online system.pdf

Njård påmelding stiller med 39 individuelle starter og 8 stk. i junior lag. Se lenke under for komplett oversikt:

NM 2017 Ungdom - Njård deltagelse Ophardt Team Sportevent - online system.pdf

mbh

Stevneledelse
Irina Aschehoug fra Njård med bronse i Challenge Eugene Fillol!

Postet av Njård den 12. Mar 2017

Irina Aschehoug fra Njård tok en fin bronsemedalje i det tradisjonsrike Challenge Eugene Fillol, som arrangeres i Stockholm hvert år. Vi gratulerer og ser frem til flere sterke resultater.Norge har gjort det bra her tidligere, blant annet har Fredrik Backer vunnet konkurransen to ganger, i 2014 og 2015. Det ble en sterk norsk innsats i år også. Pia Albertson fra Njård viste hvor bra damelag Njård har, og tok også en fin 6. plass. Når Bartosz Piasecki fra Bygdøy Fekteklubb tok sølv, ble det en sterk norsk innsats. Det var også et oppmuntrende resultat for vår yngste senior, Adam Flåten, som tapte for Bartosz, og ble nr.23; og ble nest beste nordmann. Han er åpenbart i gang igjen etter en lengre tids skade. Våre andre senior deltok ikke.

Bilde under: Pia, Adam og Irina med en sterk Njård innsats i Challenge Eugene Fillol


Årsmøtet i Njård Fekting gjennomført - nytt styre valgt, møtedatoer avklart!

Postet av Njård den 2. Mar 2017

Årsmøtet i Njård Fekting 2017 ble gjennomført i går på klubbhuset .

Protokoll fra dette foreligger her: Protokoll Årsmøte Njård Fekting 1. mars 2017 - signert protokoll.pdf


Njård Fekting vil i 2017 få glede av tre nye styremedlemmer:

Pia Albertson

Øyvind Heiervang

Otthar Andreas Krohn


Styret vil også takke Nina Steenland og Harry Hansen for en stor innsats over mange år, ikke bare i klubbens styre, men med praktiske oppgaver i mange sammenhenger. De har vært bautaer i sikring av klubbens identitet og utvikling, og tatt ansvar veldig mange ganger.
Styret i Njård Fekting satser på styremøter på torsdager kl. 18.30, på følgende datoer:
  • torsdag 9. mars
  • torsdag 4. mai
  • torsdag 8.juni
  • torsdag 31.august
  • torsdag 28. september
  • torsdag 8.november
  • fredag 8. desember

mvh

Erik Rival Storelv

Styreleder

Fin Njård Fekting innsats i det Åpne Østlandsmesterskapet 2017

Postet av Njård den 25. Feb 2017

Fin Njård innsats på det Åpne Østlandsmesterskapet. Njård Fekting tar 7 medaljer. Damene imponerer igjen og gjorde rent bord i damer senior. Thale Hille-Dahl vinner gull mot lagvenninnen Pia Albertson 15-14 i finalen. Irina Aschehoug tar en fin tredjeplass. Se under her bilder fra finalen, med Thale til venstre og Pia til høyre.For første gang på mange år står vi uten medalje i herrer senior. Tidligere vinner av konkurransen, Sturla Torkildsen har ikke fått inn formen etter en sykdomsperiode og ble nr. 9. Ludvig Hillestad har heller ikke trent jevnt i det året han har blitt pappa og må nøye seg med en 11. plass. Vår beste, Fredrik Backer har tatt pause i hardtreningen og deltok som trener. Men det er oppløftende at vår kadett Elias Heiervang blandet seg med de beste og kom på 16. plass.

I de yngre klassene gratulerer vi Benjamin Dahlbo igjen, med bronse i junior og sølv i kadett. I kadettfinalen tapte han knepent 15-14 for Thomas Geitung fra Bergens Fekteklubb. I kadett tar Njård Fektings Bo Dahle bronse. I Gutter 15 tar Marcus Brobakken sølv etter tap mot Benjamin Wilmot i finalen.

I de yngre klassene deltok mange fra Njård og det er ikke langt igjen til toppen. Det er bare å fortsette treningen. Se under bilder fra konkurransen.

Nå gjør vi klar for et enda viktigere stevne; NM for barn og ungdom i Njårdhallen 18-19.mars 2017. Meld dere på. Sett av helgen!

Årsmøte i Njård Fekting - 1. mars 2017 kl. 18 - på Klubbhuset

Postet av Njård den 17. Feb 2017

Kjære medlemmer;


Herved innkalles medlemmer til Njård Fekting sitt årsmøte 2017. Se innkalling nederst på siden.

Onsdag 1. mars 2017 - kl. 18.00

Årsmøte er vårt høyeste organ. Vi praktiserer den samme praksis som for hovedlaget.

Se på nærmere om regler i Njårds lover på våre hjemmesider.


Alle Njård Fektings medlemmer har adgang til årsmøtet. For å ha stemmerett og være valgbar må man ha fylt 15 år, vært medlem av Njård i minst én måned og ha oppfylt medlemsforpliktelsene, jf. § 3 (1). Det er ikke mulig å gi fullmakt.

Forslag som skal behandles på årsmøtet, må være sendt til styret senest to uker før årsmøtet. Fullstendig sakliste og andre nødvendige saksdokumenter med forslag til årsmøtet vil gjøres tilgjengelig senest én uke før årsmøtet.

Velkommen

Innkalling årsmøte Njård fekting - 1.mars 2017 - klubbhuset.pdfKlart for sterk Njård deltagelse i Åpent Østlandmesterskap - og nå kommer jentene!

Postet av Njård den 16. Feb 2017

Til helgen; 18-19. februar er det klart for det Åpne Østlandsmesterskapet som arrangeres av Bygdøy Fekteklubb på Bygdøy Hus.

Kom og se! Det er gratis og mye god fekting, spesielt spennende blir det fra kl. 12 og utover da en går inn i direkte eliminering. Ta med venner og familie.

Njård Fekting deltar med en sterk tropp på 30 fektere som skal delta i 46 konkurranser! I tillegg stiller vi med tre dommere.

For første gang på lenge stiller vi nå med jenter i de yngre klassene. Det er svært gledelig at Elsa, Mie og Else Sofie stiller!

I Eliteklassen for damer blir det spennende å se Thale Hille-Dahl som fekter for oss for første gang. Hun har fektet i Sveits i mange år, og har et godt internasjonalt nivå.

I Senior-herre mangler vi Fredrik Backer, men Sturla Torkildsen og Ludvig Hillestad er med igjen etter fravær på grunn av sykdom og barnefødsler. Spennende her at våre beste kadetter er med, og de kan markere seg i toppen.

Ellers har vi god deltagelse på alle nivåer; og vi blir overrasket om vi ikke tar mange medaljer! Vi får se. Vi ønsker alle lykke til.


Vedlagt oversikt over våre deltagere og arrangørs invitasjon.


Deltagelse Njård Åpent Østlandsmesterskap 2017 - Ophardt.pdf

201702 ÅpentOstlandsM 2017 inv..pdf

SHOPPING KVELD FOR NY NJÅRD FEKTING KLESKOLLEKSJON - MANDAG 27. FEBRUAR

Postet av Njård den 15. Feb 2017

Kjære medlemmer,

DET BLIR SHOPPINGKVELD PÅ FEKTESALEN !

MANDAG 27. FEBRUAR KL. 18.30 - 20:00

MED 25% RABATT TIL BUTIKKPRIS!

Njård Fekting har samarbeidet med Nike og Thorshov Sport med å utvikle en klubbkolleksjon med klær med Njård Fektings logo og med vår sponsor logo.

Som en del av vår profilering som en ledende klubb har styret bestemt å etablere en ny kleskolleksjon for våre utøvere. Vi har valgt ut en serie artikler som fyller de fleste behov som sees på høyre side, som vi har kalt Njård Fektings kleskolleksjon. Formålet er å profilere samhold, profesjonalitet og sponsor i alle konkurranser der våre fektere deltar.

Detaljene finner du nederst på siden eller på lenken under, eller på under meny på hjemmesidene under "Medlemskap" og på fliken "Bestille fra kleskolleksjon".

Oversikt over artikler i kleskolleksjon

Mandag 27. februar kommer representanter for Thorshov Sport til fektesalen mellom 18:30 - 20:00 for å vise frem klærne og ta bestillinger.

Akkurat denne kvelden får alle 25% rabatt på veiledende pris.

Det er snart også mulig å bestille på nett direkte utenom shoppingkvelden, men da vil rabatten til veiledende pris være bare 15%.

Det er høykvalitetsprodukter. Klubben ønsker at de som konkurrerer fremstår med denne kleskolleksjon i forbindelse med konkurranser. Viktigst er å kjøpe genser "Academy Midlayer", eller overtrekksdrakt; primært den som heter "Club Trainer Jacket". Hettegenser er også greit.

Under et utvalg av artiklene som kan kjøpes med 15% på veiledende pris utenom shoppingkvelden. På shoppingkvelden vil Thorshov Sport gi 25% rabatt! Så kom!
Velkommen

God start på semesteret, men fortsatt noen ledige plasser på noen begynnerkurs!

Postet av Njård den 1. Feb 2017

Kjære medlemmer,


Vi er godt i gang med semesteret og vi gleder oss over mange nye medlemmer. Her kommer til en liten status; til nye og etablerte fektere og foresatte.

Først en påminnelse om betalinger. Klubben har faste utgifter og vi er avhengig av å få inn treningsavgifter. Vi forventer derfor at alle som har prøvd fekting et par ganger og velger å fortsette betaler treningsavgift med å melde seg på kursene på våre hjemmesider ved å lage en ny bruker, velge kurs og betale over banksystemet. Den eneste måten å sikre seg plass på er å betale. Det er en selvfølge at de som trener fast også ordner treningsavgift. Rabatten for treningsavgift på 200 kr opphører fra og med 1. februar. Det er ikke mulig å delta på konkurranser uten å ha betalt treningsavgift fordi det krever forsikring som følger med medlemskapet i Njård fekting.

Så håper vi at alle interesserte har nå fått mulighet til å melde seg på kurs i Njård Fekting. Vi har gjort noen tilpasninger for å danne større og mer spennende grupper.
Situasjonen nå er at noen kurs er nå fulle, men det er fortsatt noen ledige plasser på følgende to nybegynner kurs. Det er ledige plasser på:

Nybegynnere tirsdager 6- 8 år, kl. 17-18
Nybegynnere torsdager 8-10 år, kl. 17-18

I tillegg er det noen få plasser på nybegynnere/videregående 12 – 15 år kl. 18.00 – 19.30.

Vi setter pris på om dere markedsfører dette videre til andre som kan tenke seg å begynne med fekting hos oss.


Følgende kurs er fulle; mandager Nybegynnere 10 – 12 år, kl. 17-18.30, Nybegynnere 8 – 10 år onsdager kl. 17.00 – 18.00, Avansert tirsdag og torsdag og Satsingsgrupper.

Vi har fortsatt plasser på Fri fekting mandager kl. 19.30 – 21.00, som er fekting for voksne, eller studenter eller veteraner.

Følg med videre på våre sider på nett og Facebook! Det mye spennende som skjer; blant annet deltagelse på det ”Åpne Østlandsmesterskapet” på Bygdøy 18-19. Februar. Snakk med trenere, meld dere på innen 8. Februar på våre hjemmesider under ”Medlemskap”.

Og ikke minst; så organiser Njård Fekting NM for barn og unge i Njårdhallen, 18-19. Mars 2017. Invitasjon og påmeldingsmulighet kommer straks! Det blir en stor festdag! Sett av dato nå!

Mvh
Njård Fekting
Klart for NM for ungdom i Njårdhallen 18.- 19. mars 2017 - Nå kan medlemmer melde seg på! Sett av dato!

Postet av Njård den 1. Feb 2017

Njård Fekting inviterer herved til NM i fekting for barn og ungdom i Njårdhallen lørdag 18. mars - søndag 19. mars 2017.

Vi er svært stolte over å ha få tildelt arrangementet fra Norges Fekteforbund. Dette blir virkelig en stor festdag for norsk fekting. Alle medlemmer som fyller 12 år i 2017 eller eldre og opp til junior inviteres til å delta. Snakk med trener om arrangement.

Mer informasjon og påmelding via denne lenken innen fredag 10. mars 2017

Invitasjon til NM 2017 - barn og ungdom.pdf


Velkommen!


mvh

Njård Fekting
Justeringer i treningsoppsettet for våren 2017 gjeldende fra 23.januar 2017

Postet av Njård den 20. Jan 2017

Klubben har bestemt å gjøre noen justeringer av vårt treningstilbud for å skape gode, større og bedre tilbud. Det er alltid usikkert hvor stor pågang vi får på de enkelte nybegynnerkurs. Nybegynnerkurs onsdag er fullt, mens det er noen ledige plasser på de andre kursene. Klubben.

Derfor har vi gjort følgende endringer fra og med

Mandag 23. januar 2017.
1. På mandager: Videregående 10 -12 år kl. 17.00 og Nybegynnere 10 -12 år kl. 18.00 slås sammen til en større gruppe; med treningstid 17.00 - 18.30. Altså med utvidet treningstid. Trener er Adam.
2. På fredager: Nybegynnerkurset fredag 8 - 10 år slås sammen med onsdag 8 - 10 år begge kl.17.00. Her får alle bedre tilbud i en større gruppe med to trenere. Trenere er Fredrik og Otthar Andreas.
3. Mandag. Fekting for nybegynnere voksne, studenter og veteraner flyttes etter oppfordring fra kl. 18.00 - 19.30, til 19.30 - 21.00. Ny trener er Fredrik Backer. Det er fortsatt mulighet for denne gruppen å fekte fredager kl.18.00 uten trener.


Dette betyr at de fleste gruppene vil ha optimal størrelse. Klubben introduserer nå ventelister; for dem som ikke finner et alternativ, men vil starte å fekte. Klubben vil se om det åpner seg muligheter for dem, eller skulle det være minst 10 i samme alder, starter vi nye kurs.

Hold kontakt. Vi gjør dette fordi vi tror det er et bedre tilbud. Hvis det ikke skulle passe, ta gjerne kontakt med undertegnede på fekting@gmail.com, eller på telefon 46 52 22 00.

Vedlagt nytt treningsoppsett. Det er også endret på våre hjemmesider.
Gratis barneteater for jentene i Njård !

Postet av Njård den 13. Jan 2017

Njård Fekting har gleden av å invitere alle jentene i klubben på gratis barneteater på Nittedal teater med forestillingen:


"Alle for én - En for alle - En Musketerhistorie" som er satt opp av Nittedal barneteater.


Det er jenter som er Musketerene og de møter store utfordringer. De har lånt våre kårder og har trent hardt på teaterfekting. Manuset er inspirert av historien om d`Artagnan og fortellingen om De tre Musketerer.

Forestilingen er fullspekket med sang, musikk, fekting, fart og moro.


Tid:

Lørdag 21. januar forestillingen er kl. 17.00

Oppmøte utenfor Njårdhallen kl. 15.30 Vi trenger noen av foreldre til å bli med. De får også billetter hvis de kjører.
Vi har fått 15 gratis billetter og arrangerer en tur fra Njårdhallen og kjører opp sammen til Nittedal. Det er førstemann til møllaprinsippet.


Påmelding her:

Påmelding Jentetur til barneteater


Lenke til forestillingen på Nittedal Teater

Nittedal Teater har de siste årene hatt stor suksess med våre storproduksjoner i naturskjønne omgivelser på Skyset gård (en liten perle fra 1600-tallet) Våre storproduksjoner er et samarbeid mellom Nittedal Teater og Teatersmia barne- og ungdomsteater og har i snitt over 80 skuespillere i alle aldre og det dobbelte antall i staben og i støttefunksjonene rundt forestillingene.1 Kommentar

Vil du bli nasjonal fektedommer ?

Postet av Njård den 3. Jan 2017

Mulighet for dommerkurs for å bli nasjonal fektedommer!
Dette er en invitasjon fra Norges Fekteforbund som Njård Fekting videreformidler.
Norsk fekting har et stort behov for flere nasjonale dommere.

Det gir mulighet for å dømme i Norge og Norden, og få betalt reise og opphold. Det er også en fin måte å se fekting på nært hold.

Klubben ser gjerne at flere tar denne prøven og får status som NASJONAL FEKTEDOMMER.

De som ønsker å ta prøven sender mail til bjorn.faye@gmail.com, altså dommeransvarlig Bjørn Faye i Norges Fekteforbund.

Før prøven blir det kurs i Trinn 1 i dommerutdanningen på Bygdøhus lørdag 7. januar og søndag 8. januar. Alle landslagsfektere må ta utdanningen.

Kandidatene bør lese seg opp på reglene her:


og lese seg opp på regler for utstyr og sikkerhet.

PROGRAM

Lørdag 7. januar:
· Teori Kl. 1300-1500
· Dommerpraksis i treningskonkurranse Kl. 1500-1730

Søndag 8. januar:
· Teori Kl. 1300-1500
· Praksis i treningskonkurranse Kl. 1500-1700

Tinius Rivertz er Njård fektings siste nye nasjonale fektedommer. Han klarte prøven i høst og har dømt i større stevner allerede i Norge!

mvh

Njård Fekting
Viktige datoer og hendelser for Njård Fekting våren 2017

Postet av Njård den 3. Jan 2017

Njård Fekting står foran et nytt og spennende år! Her er datoene vi ber dere notere! Sett dette inn i kalenderne deres nå!

1) Njård Fektings fekteskole starter opp:


Fekteskolestart Mandag 9. januar 2017!

Hovedpunktene for treningsopplegget våren 2017 er følgende. Det er kurs frem til 15. juni, og ellers er det ferie som for skoleruten i Oslo!

https://www.oslo.kommune.no/skole-og-utdanning/fer...

Det er få endringer og alle kan fortsette på sine kurs så lenge det er ledige plasser. Det er stor pågang, så det er bare å melde seg på allerede nå. Det er bare ved å booke og betale at en sikret plass. Det er 16 plasser på hvert kurs. Hvis det mot formodning ikke skulle være minst 10 deltagere på et kurs forbeholder klubben seg retten til invitere påmeldte til et annet kurs.

Vi starter 2 helt nye nybegynnerkurs for barn; alder 8-10 år på fredager kl.17.00 og 10-12 år på mandager kl. 18.00 til 19.30

Nybegynnere kan prøve et par ganger før en krever betaling. Betaler en senest i januar får en rabatt på 200 kr, slik at treningsavgiften for semesteret er 2000 kr. Den kommer i tillegg til medlemskapet i Njård.

2) Årsmøte for alle medlemmer Onsdag 1. mars 2017 kl. 18.00 på klubbhuset
Det er fint om dere møter for å se og forstå hvem og hva som bestemmes i klubben.


3) NM for barn og unge i Njårdhallen arrangeres av Njård Fekting:
NM i Njårdhallen - Lørdag og Søndag 18 - 19. mars

Her vil vi trenge hjelp som dugnad fra alle medlemmene og foresatte, som tidligere ved Vinterstøtet og NM for senior vi arrangerte i 2016!
Det er et svært viktig og fantastisk arrangement for norsk fekting; og det vil bli sendt ut oppgaver til familiene fra foreldregruppen

4) Obligatorisk dugnad for alle som løypevakt i forbindelse med
Holmenkollstafetten - Dugnad
Lørdag 13. mai 2017 - fra ca. kl. 11.00 - kl. 18.00


Dette blir en viktig inntektskilde for klubben, og akkurat denne lørdagen ber vi om at alle stiller og ikke reiser bort. Skulle det likevel være svært viktig for dere å være bortreist vil det være mulig å kjøpe seg fri.

5) Sommeravslutning Torsdag 15. juni kl. 18.00 - 19.30,
Sett av tid nå. Det blir som for juleavslutningen. Det kommer info om sommerleir på Stavern.6) Sommerleir på Fredriksvern Verft på Stavern 14. - 18. august 2017
Det kommer mer informasjon om leiren utpå våren, men det blir stort sett det samme opplegget som de tidligere år, bortsett fra at vi skal ha et eget opplegg for de aller yngste.