Medaljedryss for Njård fekting i Bergen Cup

Postet av Njård den 11. Des 2018

Njård fekting avslutter 2018 med medaljedryss i NorgesCup-stevnet Bergen Cup, helgen 8.-9- desember 2018. Vi gratulerer fekterne og trenerne med glimrende forberedelser og en herlig avslutning av 2018! 

Det er utrolig med 15 medaljer, hvorav 3 gull, og mer enn halvparten medaljene er det jentene som står for! Det har ikke klubben sett på mange mange år. Vi har nettopp hatt som målsetting å få frem en god og bred jentegruppe, og det ser ut som trenergruppen har lykkes her. Vi er spente på fortsettelsen.  

Våre juniorer og kadetter tok som vanlig godt med medaljer, og spesielt verd å fremheve er gullene til Arthur Grosse i junior og Markus Vokes Brobakken i kadett. De var rett og slett helt suverene denne dagen. 

Jentene overbeviser 

Med dette markererer vi oss også som en jenteklubb, hvilket har vært klubbens mål lenge. Det er super gledelig at Mia Frivik og Armina Nuksa nå henter medaljer i Norgescupstevner for første gang. Mia har trent iherdig over lengre tid, og det gir resultater. Armina har vist rask fremgang på trening og fikk endelig vist hva hun er god for i konkurranse. Bildet til venstre: ( Armina til i midten til venstre og Mia i midten til høyre). Bildet til høyre viser Benjamin Dahlbo (sølv) og Sofia Perez Simbor, (gull) i senior begge to 

Sofia Perez viste også hva hun var god for og tok gull i senior. Hun har trent regelmessig i elitegruppen, og var nære medalje under Vinterstøtet. Så det er ikke overraskende at det endelig løsner. Hun var suveren, og slo vår Irina i semifinalen 15-5, og klinket til i finalen med 15-9 over BFs rutinerte Terese Osland. Vår Irina Aschehoug, som har tatt så mange gullmedaljer tidligere, tar bronse. 

Elsa og Mie tar som vanlig medaljer, og Elsa ypper seg til og med i U15 og tar en bronse, mens de begge tar bronse i U13. 

Guttene leverer også 

I seniorklassen må Benjamin Dahlbo nøye seg med sølv etter å ha tapt en tett finale mot BFs Thomas Geitung. Dessverre slo han ut Arthur Grosse i tablå 8 på veien. Arthur tar revansj i junior med en imponerende konkurranse hvor han feier all motstand til side på vei til finalen, og vinner overbevisende i finalen mot BFS Fabian Alfheim 15-9. Markus Vokes Brobakken er nesten like overbevisende i kadett, hvor han etter en tett kamp i semifinalen mot Andreas Klavenes fra BYF, tar seg til finalen og slår Benjamin Wilmot 15-6. Bildene under: Gullguttene; junior herrer med Arthur Grosse med gull og Benjamin Dahlbo med sølv, til venstre; Markus Vokes Brobakken - gull kadett. 


Curt Yusuf Cagatai, som har fektet hos oss i høst, og hvis familie kom til Norge som politisk flyktning, har vist regelmessig fremgang og tar en bronse han også, i kadett. Dessverre flytter han til Kristiansand.   

Henrik Walle, som tok sølvet under Vinterstøtet og sølv i Zorro Cup, tar nok en medalje, denne gangen bronse i U15.

I U13 har vi færre deltagere fra Njård, men Filip Zeljkovic tar en fin bronse i sin første konkurranse utenfor Njård! Gratulerer! 

Njård fektings sine medaljister under Bergen Cup. 


Det er litt urettferdig å bare nevne de som tar medaljer, fordi mange andre Njård fektere var nære på, og helt i toppen. Vi teller ikke 5.-9. plassene foreløpig. Dessverre møtte mange av våre fektere hverandre på vei til finalene.  

Gull

Sofia Perez Simbor (senior damer)

Arthur Grosse (junior herrer) 

Markus Vokes Brobakken (kadett gutter) 

Sølv 

Benjamin Dahlbo (senior herrer) 

Armina Nuksa (junior kvinner) 

Bronse 

Mia Frivik (junior kvinner) 

Irina Aschehoug ( senior kvinner) 

Armina Nuksa (kadett jenter) 

Benjamin Dahlbo (junior herrer) 

Curt Yusuf Cagatai (kadett gutter) 

Filip Zeljkovic (U13 gutter) 

Mie Selinger (U13 jenter) 

Elsa Hellebø (U13 jenter) 

Elsa Hellebø (U15 jenter) 

Henrik Walle (U15 gutter)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.