Lovende fremgang for Ole Magnus Olkvam i kadett i Europa!

Postet av Njård den 2. Des 2018

Endelig ser det ut til å løsne ordentlig for Njård fektings beste kadett for tiden, Ole Magnus Olkvam. I helgens europeiske kadettkonkurranse i kårde i København ble han topp 32, som er et stort skritt mot en fast landslagsplass.  I en konkurranse hvor 164 fektere deltok og 34 lag i lagkonkurransen, var det en liten fremgang generelt å spore for de norske denne gangen, men unntak av Ole Magnus.  Men våre gutter lærer fra konkurranse til konkurranse og fekter til tider veldig bra. 

For Ole Magnus ble det et gjennombrudd denne gangen, han blir nr. 30 etter å ha gjort en god puljerunde, slått en spanjol i første direkte elimininering, og så Davide Santoro fra Italia. Sveitseren Lazare Cavadini ble dessverre for sterk i 32 tablå, men uansett viser resultatet stor fremgang. På bildet under ser vi direkte elimineringsrunden for Ole Magnus. Sveitserne er i form og vant faktisk lagkonkurransen. 

Det er så marginer i fekting og en seier i direkte eliminering bringer deg høyt opp på listen. Denne gangen var det Ole Magnus som fikk det til. Vi sikter videre opp for både ham og Markus fremover, og bak kommer de yngste kadettene. 

Markus tapte i runden før og ble nr. 98, mens Alexander Burum-Auensen og Gustav Gøthlin, som begge er første års kadetter, ble nr. 113 og 123 henholdsvis. 

Forøvrig ble det norske førstelaget nummer 15 i lagkonkurransen dagen etterpå, et å ha tapt for et sterk estisk lag, så for Russland før de slo Spania.   

Bildet: Ole Magnus Olkvams kamper i direkte eliminering. 


Fremgang for Ole Magnus

Her på bildet fra konkurranse i Sverige i høst står Ole Magnus ( til høyre) sammen med Markus Vokes Brobakken (til venstre), hans lagkamerat på landslaget, hvor de begge tok en bronse. Trener Anatoliy Herey sier han "ikke er så overrasket over fremgangen. Ole Magnus trener jevnt og trutt og er flink til å ta med seg videre det vi trenere forteller ham. Han har nå forstått at han kan slå hvem som helst, og det integrerer i det taktiske opplegget i kampene." 

Det blir spennende å se hva videre hard trening kan få ut av våre lovende kadetter! Stå på!   Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.