Fredrik Backer ble nr. 6 i verdenscup satellittstevnet i Oslo helgen 8 - 9. oktober 2016

Postet av Njård den 9. Okt 2016

Det ble ingen norske medaljer under årets verdenscup satellittstevne i Oslo, altså Oslo Cup, i fekting. Stevnet ble arrangert helgen 8-9.oktober 2016 på Bygdøy Hus av Bygdøy Fekteklubb. I herrer ble det to beste norske, slått ut i kvartfinalen. Fredrik Backer fra Njård tapte for polakken Kostka i en jevn kamp med prioritet etter 3 runder på stillingen 4 - 4 og ble nr. 6. Han hadde prioritet i det ekstra minuttet, men polakken trakk det lengste strået.


Bilde: Fredrik Backer mot polakken Kostka i kvartfinalen.

Det var mange gode som deltok, blant annet topprankede Fredrik van Osten fra Danmark og tidligere OL mester fra London Ruben Limardo. Men det var svensken Harmenberg som vinner overraskende ved å slå OL vinneren fra London Ruben Limardo 15-13 i finalen. Vår Sturla Torkildsen røk ut mot vinneren og ble nr 19. Ludvig møtte Fredrik i tablå 32 og tapte 15-11, og ble nr. 25. Det var en grei Njård innsats uten toppresultat denne gangen.

Dameklassen ble dominert av Estland med 3 av 4 i semifinalene, og en ren estisk finale, hvor Katrina Lehis tar gullet med ved slå Neilli Paju 15 - 8 i finalen. At Estland dominerer i kvinneklassen er forventet. De ble nr. 4 i OL og er verdensmestere for to år siden. Det var få norske damer med, men Caroline Piasecka var best med en 10.plass.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.