Njård var sterke i årets NM i Stavanger

Postet av Njård den 3. Mai 2023

En ny generasjon Njård fektere viser seg frem

16 åringen Martin Aleksander Vik kjempet seg helt til finalen i klassen U23 og tok en velfortjent sølvmedalje etter å ha tapt for Stavanger-fekteren Emilis Krasikovas. På veien til finalen slo Martin Aleksander knepent ut sin klubbkamerat Filip Zeljkovic i semifinalen (15), som sikret Njård to pallplasser. 16 år gamle Mie Selinger deltok på seniorlaget som slo Bygdøy i damefinalen.


 Herrelaget til Njård slo vår gode naboklubb Bygdøy i finalen med sifrene 45-37, etter å ha knivet seg frem til finalen med 2-støtsseier over vertsklubben Stavanger. Under den spennende finalekampen merket Njårds Benjamin Dahlbo seg med sin imponerende innsats mot Bygdøy-fekternes sterke Bartozs Piasecki og Claus Mørch jr. Fredrik Backer leverte igjen imponerende fekting med sine stilrene og overraskende flech-løp for å stikke motstanderen på hånden, som sammen med Sturla Torkildsen utgjør stammen av Njårds etablerte kårdefektere.  I den avgjørende matchen viste Njårds fektende trener Anatoliy Herey at han fortsatt er i verdensklassen. Med elegant og sømløs bevegelse langs pisten, kombinert med lynkjappe armbevegelser gjorde han tidligere OL-sølvvinner fra London i 2012 nærmest til en statist og kunne hente hjem en velfortjent Njård-seier forteller Pål Frisvold styremedlem i Njård Fekting
 
 Like imponerende var Njårds damelag, bestående av Irina Aschehoug, Thale Hille-Dahl, Pia Albertson og 16 år gamle Mie Selinger som slo Bygdøy Fekteklubb  overlegent i finalen med sifferene 45-37 etter å ha hamlet opp med Stavanger-damene med 45-31 i semifinalen. Irina, Thale og Pia stod for en ren maktdemonstrasjon mens Njårddamenes Mie Selinger bet fra seg i en flott debut på seniorlaget. Njårds andre damelag tok en fin 4.-plass og bestod av Mia og Victora Frivik, Nina Stenland og Ok Kyong Park-Bhasin.
 
 I klassen U23 for damer, kom Frivik-søstrene Victoria og Mia på henholdsvis 3. og 5.-plass.
 
 Njård fekting hadde den største delegasjon med hele 23 fektere under årets NM og stilte med hele fire herrelag og to damelag. I klassen over 40 år vant Sturla Torkildsen en suveren seier. Veteranen Paal Frisvold også gjorde i klassen over 60.
 
 Den eneste disiplinen Njård måtte reise hjem uten medalje var i individuelt for herrer som ble vunnet av bergenseren Thomas Geitung.
 
 Med i alt seks av ti mulige gullmedaljer markerte Njård seg som en av Norges ledende fekteklubber, både i bredde og topp. Et svært godt utgangspunkt for klubbens videre utvikling. Og med topp-treneren Anatoliy Herey er klubben klare for nye høyder - hvor deltakelse i Europa-cup for lag i 2024 blir den neste store prøven.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.