Historie og visjon

Njård fekting er Norges ledende fekteklubb og vi har som mål å være en av de mest attraktive i Norden. Vi har tradisjoner å ivareta som Norges eldste fekteklubb, som arvtager av Oslo fekteklub, stiftet i 1906. Siden begynnelsen av 1960-tallet trente fektere i Oslo fekteklub i Njårdhallen. Fektesalen var et samlingspunkt for mange av landets beste fektere. Nils Koppang fra Oslo Fekteklubb var en av de mest fremgangsrike fektere i norsk fektehistorie. Han ble blant annet verdensmester for junior i 1977 og hadde flere topplassering som senior i de på følgende årene. Flere andre fortjener om omtales nærmere.

I 20016, nøyaktig 100 år etter bestemte Oslo Fekteklub å tre inn i sportsklubben Njård og ble Njård Fekting. Klubben har siden 1960-tallet holdt til i Njårdhallen. Oslo Fekteklub er vår historie.


Vi er stolte over det vi har bidratt med i norsk fekting. Njård Fektings fektere har i mange år oppnådd sterke resultater i norske og nordiske stevner.

Klubben har de siste årene investert i modernisering av vår fektesal, vekst i antall medlemmer og høynet ambisjonene. Vår fektesal har nå med 8 fullelektroniske aluminiumspister, som er det største og best utrustede fektesal i Norge. Dette gir et svært godt utgangspunkt for profesjonell utvikling. Vi har firdoblet antall medlemmer siste 5 år, og nærmer oss snart 300 aktive fektere hver uke, hvorav over 100 har deltatt på vår kårdelek i skolene i nærområdene.


Njård Fekting har en visjon med ambisiøse mål, som blant annet:

  • være en av Nordens mest attraktive fekteklubber med bredt tilbud fra nybegynnere til elite og med sterke resultater i alle trinn.
  • vise gode resultater i nordiske og internasjonale stevner for kvinner og menn,
  • gjennom bidrag i Norges Fekteforbund og i kraft av klubbens bredde og kompetanse bidra til fektesportens utvikling i Norge.
  • ha et attraktivt og spennende tilbud for alle grupper, kvinner og menn, fra nybegynner til elite og veteran.
  • utvikle elitefektere over flere år gjennom et systematisk med tekniske, taktiske, fysiske og mentale ferdigheter.

Njård fektings visjon er at våre elitefektere både individuelt og som lag hevder seg på toppnivå internasjonalt, og vinner jevnlig både norske og nordiske stevner.

Vi ønsker å fremme en sterk klubbfølelse og samhold med vekt på å utvikle sosiale aktiviteter for økt trivsel, styrke vennskap og sikre et åpent, ikke diskriminerende og hyggelig miljø for alle aldre og begge kjønn.

Vi er til for medlemmene og vil drive klubben på en langsiktig og bærekraftig måte basert på en sunn økonomi generert av klubbens egne inntekter, i hovedsak fra fekterelatert virksomhet.

Så dere er velkommen uansett, nybegynner, barn eller voksne, og toppidrettsmenn, menn eller kvinner.

Levert av IdrettenOnline